به پارس دوک خوش آمدید
سه شنبه, 9 مهر 1398 - توسط کانون تبلیغاتی فرمو | محمدرضا دهقانی
خیاطی در نزد ایرانیان به عنوان هنری ظریف و زنانه جایگاه والایی دارد اما آنچه خانمهای ایرانی از خیاطی میدانند هنری تجربی است و به طبع و نبوغ خودشان برمیگردد.
این گونه از خیاطی به چند دلیل هرچند ممکناست به نتیجه برسد اما چندان مورد توصیه ومناسب نیست.در این یادداشت به چند مورد اشاره خواهم کرد.
در روش تجربی به دلیل نبود دانش قطعی و استفاده از آزمون خطا، هدردهی مواد اولیه بسیار زیاداست و این امرباعث بالا رفتن بدون حاصل هزینه ها میشود.
تجربی کار کردن خیاطی، به ذوقی برگزیدن پارچه ورنگ ها را به همراه دارد و این امر به دلیل نبودن علم لازم در غالب موارد اگر به کیفیتی مطلوب هم برسد مطلوبترین کیفیت حاصل نمیشود.
بانوانی که خیاطی را تجربی کار میکنند از طراحی آگاهی ندارند و همین امر باعث میشود در چند طرح ذهنی از پیش آماده خود را محدود کنند و در واقع از مزایا و لذت خلاقیت در خیاطی خود را محروم کنند.
نازکدوزی فرایندیاست که در واقع ظریفکاری و ریزه کاریهای دوخت را آموزش میدهد و چون خیاطان تجربی آن را فرانگرفته اند، معمولا از آن در حدود زیادی بی بهرهاند
جز اینها نکات و مزایای فراوانی هم در زمینهی فنی تحصیل در رشته ی خیاطی هست که به دلیل رهایی از تفصیل مطلب از بیان ان گذر میکنیم.
رشتهی خیاطی از رشته های زیر مجموعهی کار و دانش است که در واقع خیاطی را در فرمتی آکادمیک و تحصیلی به هنرجویان آموزش میدهد و آنها را تا اخذ مدرک دیپلم همراهی میکند.
شما در این رشته از اصول طراحی گرفته تا دوخت و دوز و قانون کار و اصول کارآفرینی را می آموزید و در واقع جز انکه شما یک خیاط حرفه ای خواهید شد بعد از سپری کردن این دوره میتوانید با توجه به آگاهی از قانون کار و اصول کارآفرینی وارد بازار شوید و شروع به کار کنید.
رشتهی خیاطی که رشتهای کاملا عملی آموزشیاست دارای چهار گرایش متفاوتاست که به اختصار برای شما بیان خواهم کرد.
البته دروس اصلی در همه این رشته ها مشترکاست و هرکدام درس تخصصی دارند که نقطه ی تمایز این رشتهها از هم است.
تحصیل در رشته ی خیاطی کار و دانش مزایایی خاص خود را دارد که اجمالا برای شما ذکر خواهم کرد:
در انتها به معرفی کتابی مهم که در هر چهار گرایش رشته ی خیاطی از منابع اموزشی اصلیاست میپردازم.
کتاب نازکدوزی زنانه درجه ی دو در چهار جلد تدریس میشود. این کتاب توسط مولفین بسیاری تا کنون به نگارش در آمدهاست اما بهترینشان با توجه به نحوه نگارش روان و مرتب و استقبال مخاطب نوشته ی معصومه محمدی القار و اکرم تشکریاست.
نظرات ( 0 )
ارسال پیام